Glükózamin rendelése

Glükózaminnal a porcok és az ízületek védelméért

Testi ízületeink érzékeny szerkezetek, amelyek a mindennapi használat során különféle sérüléseknek és meghibásodásoknak vannak kitéve. Ez az idősödéssel egyre inkább így lesz, de fokozott fizikai igénybevétel esetén életkortól függetlenül igaz. A megterhelés, a sebesülések és maga az öregedés reumás ízületi gyulladást vagy csont-ízületi gyulladást idézhet elő a térd, csípő, váll és más ízületekben. A gyulladások fájdalmasak és a porszövet elvesztésével járhatnak, ilyenkor a mozgást megkönnyítő és az ízületek szöveteinek tartást adó hialuronsav és glükózamin szintje lecsökken. Ezek az anyagok azonban szerencsére a megfelelő táplálékkiegészítők szedésével hatékonyan pótolhatók, így az ízületek fájdalma, gyulladásai és duzzanatai hatásosan kezelhetők.

Az ízületi fájdalmak és duzzanatok gyakran leküzdhetők fogyókúra és a megfelelő torna alkalmazásával. Az osteoarthritis általában súlyt hordozó ízületeket, például a térdet érinti. Az étrend megváltoztatása segíthet a súlyfelesleg leküzdésében, amely az ízületek számára nagy megkönnyebbülést jelenthet. A fizikai aktivitás fokozása az ízületeket mozgásban tartja, így azok nem merevednek be és kevésbé dagadnak föl. A gyakori testmozgás mellett a glükózamint tartalmazó táplálékkiegészítők szedése is hatékony lehet. Ezek sok esetben kondroitinnal párosítva a leghatásosabbak – míg a glükózamin képes a szövetek helyreállítására, a kondroitin a porcok vízmegtartó képességét javítja. Az ilyen kettős összetevőjű készítmények szedésével jobb eredményt érhetünk el. A kezelést az állapotunknak és életkorunknak megfelelő tesmozgással és étrendváltoztatással még eredményesebbé tehetjük.

A glükózamint tartalmazó étrendkiegészítők biztonságosak, de szedésük némi körültekintést igényel. A legtöbb ilyen termék homár, garnéla vagy más rákok páncéljából készül, így arra érzékeny személyeknél súlyos allergiás reakciókat okozhat. Ha Ön nem biztos benne, hogy nem allergiás ezekre, a glükózamin szedése előtt végeztessen el egy erre kiterjedő allergológiai szűrővizsgálatot!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!