Glükózaminnal a porcok és az ízületek védelméért

Testi ízületeink érzékeny szerkezetek, amelyek a mindennapi használat során különféle sérüléseknek és meghibásodásoknak vannak kitéve. Ez az idősödéssel egyre inkább így lesz, de fokozott fizikai igénybevétel esetén életkortól függetlenül igaz. A megterhelés, a sebesülések és maga az öregedés reumás ízületi gyulladást vagy csont-ízületi gyulladást idézhet elő a térd, csípő, váll és más ízületekben. A gyulladások fájdalmasak és a porszövet elvesztésével járhatnak, ilyenkor a mozgást megkönnyítő és az ízületek szöveteinek tartást adó hialuronsav és glükózamin szintje lecsökken. Ezek az anyagok azonban szerencsére a megfelelő táplálékkiegészítők szedésével hatékonyan pótolhatók, így az ízületek fájdalma, gyulladásai és duzzanatai hatásosan kezelhetők.

Az ízületi fájdalmak és duzzanatok gyakran leküzdhetők fogyókúra és a megfelelő torna alkalmazásával. Az osteoarthritis általában súlyt hordozó ízületeket, például a térdet érinti. Az étrend megváltoztatása segíthet a súlyfelesleg leküzdésében, amely az ízületek számára nagy megkönnyebbülést jelenthet. A fizikai aktivitás fokozása az ízületeket mozgásban tartja, így azok nem merevednek be és kevésbé dagadnak föl. A gyakori testmozgás mellett a glükózamint tartalmazó táplálékkiegészítők szedése is hatékony lehet. Ezek sok esetben kondroitinnal párosítva a leghatásosabbak – míg a glükózamin képes a szövetek helyreállítására, a kondroitin a porcok vízmegtartó képességét javítja. Az ilyen kettős összetevőjű készítmények szedésével jobb eredményt érhetünk el. A kezelést az állapotunknak és életkorunknak megfelelő tesmozgással és étrendváltoztatással még eredményesebbé tehetjük.

A glükózamint tartalmazó étrendkiegészítők biztonságosak, de szedésük némi körültekintést igényel. A legtöbb ilyen termék homár, garnéla vagy más rákok páncéljából készül, így arra érzékeny személyeknél súlyos allergiás reakciókat okozhat. Ha Ön nem biztos benne, hogy nem allergiás ezekre, a glükózamin szedése előtt végeztessen el egy erre kiterjedő allergológiai szűrővizsgálatot!

Porcerősítő termékek vásárlása

DR. HerzGlükozamin-Kondroitin-sz ulfát+MSM 60db

DR. Herz Glükozamin-Kondroitin-szulfát+MSM 60db

Javasolt ízületi betegség, vagy fokozott ízületi terhelés következtében kialakuló porc, valamint ízületi rendellenességek esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére.

Ár: 3295 Ft
Megnézem

JutaVit Glükozamin +Kondroitin + Kollagén + MSM D+C vitamin 120db tabletta

JutaVit Glükozamin + Kondroitin + Kollagén + MSM D+C vitamin 120db tabletta

Glükozamin-szulfátot, kondroitin-szulfátot, MSM-et (OptiMSM®), kollagént (Peptan®), D3- és C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény!

Ár: 5195 Ft
Megnézem
Újdonság

Jutavit Beta Glukankomplex 70db

Jutavit Beta Glukan komplex 70db

Béta-glükánt (1,3/1,6 D), szerves cinket, szerves szelént, C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 2790 Ft
Megnézem

Vitaking Joint Formula60db

Vitaking Joint Formula 60db

Glükozamint, kondroitint és MSM-et tartalmazó készítmény csipkebogyóval kiegészítve.

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!