Glükózamin rendelése

Arthro Guard

(5/1)

Az Arthro Guard legfőképpen sportolóknak és nehéz fizikai munkát végzőknek készült ízületvédő. Megelőzhető vagy akár kezelhető vele a porckopással járó ízületi gyulladás. Kétféle formában kapható, tabletta és folyadék formájában. A kettőnek némileg más az összetétele, ezért a használata, illetve a hatása is eltérő. A folyadék igen magas hatóanyagtartalommal bír, minden összetevőjéből tisztességes mennyiséget találunk benne.

edzes-arthro

A napi adagban a következők szerint alakul a hatóanyagtartalom:

Megnevezés

Mennyiség

Hidrolizált kollagén

5000mg

MSM

1000mg

Glükózamin-szulfát

800mg

Kondroitin-szulfát

400mg

E-vitamin

300mg

Hialuronsav

140mg

Ezek mindegyike a porcépítést segíti, E-vitamint pedig antioxidánsként tartalmaz. Azoknak javasolt, akik rendszeresen, intenzíven sportolnak és szeretnének porckopást megelőzni vagy kezelést kiegészíteni. A hatóanyagok közül az MSM-nek van gyulladáscsökkentő hatása, ennek ellenére a folyadékot elsősorban porcépítésre ajánlott alkalmazni.

Fontos kiemelni, hogy a kollagént hidrolizált, vagyis könnyen emészthető és jól hasznosuló formában tartalmazza.

A folyékony Arthro Guard narancs ízesítést kapott, naponta 30 ml-t javasolt fogyasztani. A napi adagot érdemes két részre elosztani és étkezés után meginni. Amennyiben túl édesnek vagy töménynek bizonyul, fel lehet higítani egy kis vízzel. Mivel a glükózamin kagylóból származik, kagylókra és rákfélékre érzékenyeknek nem ajánlott! Az Arthro Guard tabletta összetétele valamivel összetettebb, porcépítő hatóanyagok mellett tartalmaz gyulladáscsökkentő gyógynövény-kivonatokat és ásványi anyagokat.

Összetevői között szerepel a kollagén, MSM, kondroitin és glükózamin. A számos gyógynövény-kivonatok közül a legfontosabbak a következők: kurkuma, tömjénfa, fehér fűzfa, ginzeng. Az első négy gyógynövénynek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van, a ginzeng pedig hozzájárul a szellemi és fizikai frissességhez.

Az említett összetevőket a napi adag az alábbi arányban tartalmazza:

Megnevezés

Mennyiség

Kollagén

150mg

MSM

400mg

Glükózamin-szulfát

800mg

Kondroitin

300mg

Kurkuma

60mg

Tömjénfa

150mg

Fehér fűzfa

60mg

Panax ginzeng

75mg

Az Arthro Guard tabletta azoknak javasolt, akik egyszerre szeretnének porcot építeni és gyulladást, illetve fájdalmat csillapítani. A napi adag 3 db tabletta, célszerű elosztani 3 részre, hogy egyenletes hatóanyag-koncentrációt érjünk el. Ebben az esetben is érvényes az, hogy kagylókra és rákfélékre érzékenyek ne alkalmazzák, tovább azok sem, akik az Aspirin/Kalmopyrin hatóanyagára, az acetil-szalicilsavra érzékenyek, mivel a fehér fűzfakéreg pont ezt tartalmazza, ez az aktív hatóanyaga.

Értékelések (1)